â™ Book Title : Turn Right at Machu Picchu
✍Author : Mark Adams
â™›Publisher : Penguin
♣Release Date : 2011-06-30
âśżPages : 352
â™ ISBN : 1101535407
♬Available Language : English, Spanish, And French

READ NOW DOWNLOAD

📝Turn Right at Machu Picchu Book Synopsis : THE NEW YORK TIMES BESTSELLER! What happens when an unadventurous adventure writer tries to re-create the original expedition to Machu Picchu? In 1911, Hiram Bingham III climbed into the Andes Mountains of Peru and “discovered” Machu Picchu. While history has recast Bingham as a villain who stole both priceless artifacts and credit for finding the great archeological site, Mark Adams set out to retrace the explorer’s perilous path in search of the truth—except he’d written about adventure far more than he’d actually lived it. In fact, he’d never even slept in a tent. Turn Right at Machu Picchu is Adams’ fascinating and funny account of his journey through some of the world’s most majestic, historic, and remote landscapes guided only by a hard-as-nails Australian survivalist and one nagging question: Just what was Machu Picchu?

â™ Book Title : turn right at machu picchu
✍Author :
â™›Publisher :
♣Release Date :
âśżPages :
â™ ISBN : OCLC:966127915
♬Available Language : English, Spanish, And French

READ NOW DOWNLOAD

đź“ťturn right at machu picchu Book Synopsis :

📒Meet Me In Atlantis ✍ Mark Adams

â™ Book Title : Meet Me in Atlantis
✍Author : Mark Adams
â™›Publisher : Penguin
♣Release Date : 2015-03-10
âśżPages : 336
â™ ISBN : 9780698186217
♬Available Language : English, Spanish, And French

READ NOW DOWNLOAD

📝Meet Me in Atlantis Book Synopsis : The New York Times Bestseller! The author of Turn Right at Machu Picchu travels the globe in search of the world’s most famous lost city. “Adventurous, inquisitive and mirthful, Mark Adams gamely sifts through the eons of rumor, science, and lore to find a place that, in the end, seems startlingly real indeed.”—Hampton Sides A few years ago, Mark Adams made a strange discovery: Far from alien conspiracy theories and other pop culture myths, everything we know about the legendary lost city of Atlantis comes from the work of one man, the Greek philosopher Plato. Stranger still: Adams learned there is an entire global sub-culture of amateur explorers who are still actively and obsessively searching for this sunken city, based entirely on Plato’s detailed clues. What Adams didn’t realize was that Atlantis is kind of like a virus—and he’d been exposed. In Meet Me in Atlantis, Adams racks up frequent-flier miles tracking down these Atlantis obsessives, trying to determine why they believe it's possible to find the world's most famous lost city—and whether any of their theories could prove or disprove its existence. The result is a classic quest that takes readers to fascinating locations to meet irresistible characters; and a deep, often humorous look at the human longing to rediscover a lost world.

â™ Book Title : De ontdekking van Machu Picchu
✍Author : Mark Adams
â™›Publisher : Overamstel Uitgevers
♣Release Date : 2012-03-15
âśżPages : 356
â™ ISBN : 9789048813902
♬Available Language : English, Spanish, And French

READ NOW DOWNLOAD

📝De ontdekking van Machu Picchu Book Synopsis : Een fascinerende reconstructie van de ontdekkingstocht naar de wereldberoemde Machu Picchu! Aan het begin van de vorige eeuw vochten avonturiers en ontdekkingsreizigers voor de laatste plaatsen in de geschiedenis boeken. Bijna heel de wereld was in kaart gebracht en slechts aan de meest onbereikbare plekken (de k2, Kangchenjunga, de Noord- en Zuidpool) viel nog eer te behalen. De jonge Amerikaanse universiteitsleraar Hiram Bingham III had zijn pijlen gericht op een ander doel: een verborgen stad in het Andesgebergte in Peru. Hij slaagde. Al op zijn eerste reis in 1911 door de jungle van de Inca's vond hij de nu wereldberoemde Machu Picchu. Bij terugkomst in Amerika werd de ontdekkingsreiziger onthaald als een held, en het speciaal aan hem gewijde nummer van National Geographic Magazine brak alle verkoopcijfers. In de eeuw die volgde werd er echter flink getwijfeld aan de reputatie van Bingham: was hij wel echt de eerste, en waarom nam hij zo veel kunstvoorwerpen mee naar Amerika? Mark Adams is redacteur bij diverse reismagazines, maar ging zelf nooit op reis. Tot het moment kwam (noem het een midlifecrisis) om een tocht in de voetsporen van Bingham te maken. Samen met een eigenwijze, antisociale Australiër die alles over de Inca's weet en een groepje gidsen die alleen maar Quechua spreken en cocabladeren kauwen, wandelt Adams door de Peruaanse jungle. Als lezer ga je met hem mee, en leer je en passant van alles over Machu Picchu, Bingham, Peru toen en nu, ontdekkingsreizigers, astrologie en de Inca's.

📒De Genialiteit Van Vogels ✍ Jennifer Ackerman

â™ Book Title : De genialiteit van vogels
✍Author : Jennifer Ackerman
â™›Publisher : Prometheus
♣Release Date : 2017-06-28
âśżPages :
â™ ISBN : 9789044632569
♬Available Language : English, Spanish, And French

READ NOW DOWNLOAD

📝De genialiteit van vogels Book Synopsis : Vogels zijn verbluffend intelligente wezens. Diezelfde papegaaien die ons het woord 'papegaaien' hebben bezorgd, praten ons niet alleen na, maar blijken te kunnen antwoorden, rekenen en spellen. Sommige kraaiensoorten lossen ingewikkelde puzzels op en maken ingenieuze werktuigen. Vogels vertonen indrukwekkende sociale vaardigheden. Ze bedriegen en manipuleren. Ze spelen luistervink. Ze hebben een groot gevoel voor rechtvaardigheid. Ze geven cadeautjes. Ze spelen. Ze plagen. Ze delen. Ze onderhouden sociale netwerken. Ze rivaliseren om status. Ze troosten elkaar. Ze onderrichten hun jongen. Ze chanteren hun ouders. Ze waarschuwen elkaar voor gevaar. Ze verzamelen zich bij een dode soortgenoot. En misschien rouwen ze zelfs. Baanbrekend nieuw onderzoek heeft niet alleen aangetoond dat sommige vogels zich kunnen meten met de hogere primaten en zelfs de mens, maar ook dat ze daarnaast over geheel eigen vormen van genialiteit beschikken: wie van ons heeft het imitatietalent van de spotlijster of het navigatievermogen van de roodborst? Veel vogels hebben net als wij een relatief groot brein voor hun lichaamsomvang, met hoge aantallen neuronen en verbindingen waar dit telt. Het vogelbrein mag dan klein lijken, het is tot grootse dingen in staat. In De genialiteit van vogels doorkruist Jennifer Ackerman de wereld naar de plekken waar het allemaal gebeurt - de onderzoekscentra op Barbados en Nieuw-Caledonië, de koolmezengemeenschappen van het Verenigd Koninkrijk, de prieelvogelhabitats van Nieuw-Guinea, de gehavende Amerikaanse oostkust vlak na de orkaan Sandy en de opwarmende bergstreken van Centraal-Virginia en het westen van de VS - en duikt ze in de laatste ontdekkingen rond het vogelbrein, die een nieuw licht werpen op de essentie van intelligentie. Haar verhaal, wetenschappelijke verkenning en reisverhaal ineen, verschaft ons een nieuwe blik op de uitzonderlijke talenten van vogels en op wat ze ons kunnen vertellen over onze veranderende wereld. Jennifer Ackerman (1959) schrijft al bijna dertig jaar over wetenschap, natuur en biologie. Ze publiceert regelmatig in Scientific American, National Geographic en The New York Times. 'Een heerlijk prikkelend en onderhoudend boek. Jennifer Ackerman biedt een meesterlijk overzicht van het onderzoek dat ons begrip van cognitie bij vogels in de afgelopen twee decennia drastisch heeft veranderd. De genialiteit van vogels is belangrijk om wat het ons vertelt over vogels, maar ook over het menselijk vernuft dat betrokken is bij het ontrafelen van de raadsels van het vogelbrein. Het is een boek vol kennis en verwondering en een bevestiging van de verbluffende complexiteit van onze wereld.' - Wall Street Journal 'De genialiteit van vogels is niet alleen leuk voor experts en vogelfans. Ook voor de terloopse lezer vallen er genoeg verrassende en wonderlijke feiten uit op te pikken.' The Times

📒Tempel ✍ Matthew Reilly

â™ Book Title : Tempel
✍Author : Matthew Reilly
â™›Publisher :
♣Release Date : 2005
âśżPages : 558
â™ ISBN : 9046111369
♬Available Language : English, Spanish, And French

READ NOW DOWNLOAD

đź“ťTempel Book Synopsis : Wanneer in de jungle van Zuid-Amerika een beeld, gemaakt van zeer zeldzaam materiaal, gevonden wordt, gaat een jonge professor met een Amerikaanse militaire expeditie op reis naar de tempel waar het beeld zich bevindt.

📒Skios ✍ Michael Frayn

â™ Book Title : Skios
✍Author : Michael Frayn
â™›Publisher : J.M. Meulenhoff
♣Release Date : 2013-04-08
âśżPages : 255
â™ ISBN : 9789460235764
♬Available Language : English, Spanish, And French

READ NOW DOWNLOAD

đź“ťSkios Book Synopsis : Op het zonovergoten Griekse eiland Skios wordt de gelauwerde wetenschapper doctor Norman Wilfred verwacht als eregast van de Fred Toppler Foundation. Hij blijkt verrassend jong en charmant te zijn - helemaal niet de intimiderende geleerde die men had verwacht. Al snel zijn alle gedistingeerde gasten die van heinde en verre zijn gekomen om hem te ontmoeten verkocht. Niet in de laatste plaats Nikki, de mooie en doortastende organisatrice. Aan de andere kant van het eiland arriveert op hetzelfde moment Nikki's oude schoolvriendin Georgie voor een heimelijke vakantie met jetsetter en notoire rokkenjager Oliver Fox. Ze heeft met hem afgesproken in een prachtige vakantievilla. Maar hij komt niet opdagen en ze blijkt door een onfortuinlijke samenloop van omstandigheden de villa te moeten delen met een pedante en kalende professor die de weg en zijn koffer kwijt is. Het enige wat hij nog heeft is zijn vreselijk belangrijke speech waar door gasten van over de hele wereld reikhalzend naar wordt uitgekeken

📒Tip Of The Iceberg ✍ Mark Adams

â™ Book Title : Tip of the Iceberg
✍Author : Mark Adams
â™›Publisher : Penguin
♣Release Date : 2018-05-15
âśżPages : 336
â™ ISBN : 9781101985113
♬Available Language : English, Spanish, And French

READ NOW DOWNLOAD

đź“ťTip of the Iceberg Book Synopsis : From the acclaimed, bestselling author of Turn Right at Machu Picchu, a fascinating and funny journey into Alaska, America's last frontier, retracing the historic 1899 Harriman Expedition. In 1899, railroad magnate Edward H. Harriman organized a most unusual summer voyage to the wilds of Alaska: He converted a steamship into a luxury "floating university," populated by some of America's best and brightest scientists and writers, including the anti-capitalist eco-prophet John Muir. Those aboard encountered a land of immeasurable beauty and impending environmental calamity. More than a hundred years later, Alaska is still America's most sublime wilderness, both the lure that draws a million tourists annually on Inside Passage cruises and a natural resources larder waiting to be raided. As ever, it remains a magnet for weirdos and dreamers. Armed with Dramamine and an industrial-strength mosquito net, Mark Adams sets out to retrace the 1899 expedition. Using the state's intricate public ferry system, the Alaska Marine Highway System, Adams travels three thousand miles, following the George W. Elder's itinerary north through Wrangell, Juneau, and Glacier Bay, then continuing west into the colder and stranger regions of the Aleutians and the Arctic Circle. Along the way, he encounters dozens of unusual characters (and a couple of very hungry bears) and investigates how lessons learned in 1899 might relate to Alaska's current struggles in adapting to climate change.

📒Wild ✍ Cheryl Strayed

â™ Book Title : Wild
✍Author : Cheryl Strayed
â™›Publisher : Luitingh Sijthoff
♣Release Date : 2012-09-05
âśżPages :
â™ ISBN : 9789021803555
♬Available Language : English, Spanish, And French

READ NOW DOWNLOAD

đź“ťWild Book Synopsis : De nummer 1-bestseller uit Amerika Een krachtig memoir dat recht uit het hart komt: het verhaal van een jonge vrouw die op het dieptepunt van haar leven een 1700 kilometer lange solo-hike maakt. De tocht is slopend, zowel emotioneel als fysiek, maar maakt haar uiteindelijk sterker dan ooit. `Spectaculair en aangrijpend een adembenemend verhaal. The New York Times `Geweldig, oprecht en meeslepend. Marie Claire `Ik hou van dit boek. Ik wil het van de daken schreeuwen en over het web roepen. Ik hou zoveel van dit boek dat ik niets liever wil dan er zo veel mogelijk over praten. Oprah Winfrey over haar keuze voor Wild in Oprahs Book Club 2.0 Op haar zesentwintigste bevindt Cheryl Strayed zich in een diep dal: haar moeder is overleden en ze ligt in scheiding. Ze neemt haar meest impulsieve beslissing ooit en begint aan een voettocht van 1700 kilometer langs de Pacific Crest Trail in het westen van Amerika. Helemaal alleen, zonder ervaring en met een veel te zware rugzak. Drie maanden lang doorstaat ze intense hitte en meters sneeuw, wordt ze geconfronteerd met beren en ratelslangen, en ervaart ze de schoonheid, maar ook de verschrikkelijke eenzaamheid van de tocht. Met spanning, warmte en humor en in een meeslepende en sprankelende stijl vertelt Cheryl Strayed haar verhaal. Wild is het levendige verslag van de intense angst maar ook het enorme plezier die ze beleefde tijdens de reis die haar leven voorgoed zou veranderen.

â™ Book Title : Het SAS survival handboek druk 1
✍Author : John Wiseman
â™›Publisher :
♣Release Date : 2013-08-01
âśżPages : 935
â™ ISBN : 9049800092
♬Available Language : English, Spanish, And French

READ NOW DOWNLOAD

đź“ťHet SAS survival handboek druk 1 Book Synopsis : Beschrijving van allerlei overlevingstechnieken.