📒Primitieve Dagen ✍ William Finnegan

♠Book Title : Primitieve dagen
✍Author : William Finnegan
♛Publisher : Prometheus
♣Release Date : 2016-07-13
✿Pages :
♠ISBN : 9789044631357
♬Available Language : English, Spanish, And French

READ NOW DOWNLOAD

📝Primitieve dagen Book Synopsis : Winnaar Pulitzer Prize 2016 voor beste (auto)biografie De jonge boekenwurm William groeit op in Hawaï, waar hij terechtkomt op een moeilijke school in een achterstandswijk van Honolulu. Wanneer de sociale onrust in de jaren zestig aanzwelt, krijgt William het als onderdeel van de blanke minderheid zwaar te verduren. Dit verandert wanneer hij in aanraking komt met de voor hem nog onbekende wereld van het surfen. In het water wint William het respect van de Hawaïaanse jeugd, waarmee hij zijn eerste ervaringen opdoet in de angstaanjagend hoge golven van de zee. Op scherpzinnige, onnavolgbare wijze beschrijft Finnegan zijn levenslange obsessie met de zee, die hem ertoe aanzet de golven te achtervolgen over de hele wereld: van zijn jeugd in Hawaï, tot zijn omzwervingen langs de Stille Oceaan, Australië, Fiji en Madeira. Primitieve dagen is het overdonderende verslag van zijn avonturen op het water, maar bovenal van liefde, humor en kameraadschap. William Finnegan (1952) schrijft voor The New Yorker en wordt geroemd om zijn journalistieke oeuvre als internationaal verslaggever over armoede, racisme en politiek. Daarnaast is Finnegan bekend om zijn literaire werk over surfen. 'Nooit eerder verscheen er een boek met zulke scherpe observaties over de wereld van het surfen, en zeker nooit zo goed. (...) Dit is zonder twijfel het beste surfersboek dat ik ooit heb gelezen. Het is een stilistisch meesterwerk met nauwkeurige beschrijvingen, geschreven met een ongegeneerde en aanstekelijke ernst. Finnegan schreef niet alleen een surfersboek voor surfers, maar bovenal een boek over Amerikaanse jongensjaren. Vergelijkbaar met Jon Krakauers Into the Wild is het een bijzonder onderzoek naar wat er gebeurt als literaire ideeën over vrijheid en zuiverheid een jongeman in hun greep hebben, en hem leiden naar de verste uithoeken ter wereld.' THE NEW YORK TIMES 'Prachtig geschreven en bijzonder aangrijpend. (...) Ook wie de sport niet beoefent zal getrakteerd worden op een overdonderend reisverslag, rijk aan obscure en scherp waargenomen bestemmingen. Ik durf te beweren dat Finnegan een rolmodel is voor eenieder die volledig en zinderend wil leven.' THE WALL STREET JOURNAL

📒Primitieve Dagen ✍ William Finnegan

♠Book Title : Primitieve dagen
✍Author : William Finnegan
♛Publisher :
♣Release Date : 2016-07-29
✿Pages :
♠ISBN : 9044631349
♬Available Language : English, Spanish, And French

READ NOW DOWNLOAD

📝Primitieve dagen Book Synopsis :

📒Barbarian Days ✍ William Finnegan

♠Book Title : Barbarian Days
✍Author : William Finnegan
♛Publisher : Hachette UK
♣Release Date : 2015-08-06
✿Pages : 464
♠ISBN : 9781472151407
♬Available Language : English, Spanish, And French

READ NOW DOWNLOAD

📝Barbarian Days Book Synopsis : WINNER OF THE PULITZER PRIZE FOR BIOGRAPHY 2016 WINNER OF THE 2016 WILLIAM HILL SPORTS BOOK OF THE YEAR PRIZE Surfing only looks like a sport. To devotees, it is something else entirely: a beautiful addiction, a mental and physical study, a passionate way of life. William Finnegan first started surfing as a young boy in California and Hawaii. Barbarian Days is his immersive memoir of a life spent travelling the world chasing waves through the South Pacific, Australia, Asia, Africa and beyond. Finnegan describes the edgy yet enduring brotherhood forged among the swell of the surf; and recalling his own apprenticeship to the world's most famous and challenging waves, he considers the intense relationship formed between man, board and water. Barbarian Days is an old-school adventure story, a social history, an extraordinary exploration of one man's gradual mastering of an exacting and little-understood art. It is a memoir of dangerous obsession and enchantment.

📒Eileen ✍ Ottessa Moshfegh

♠Book Title : Eileen
✍Author : Ottessa Moshfegh
♛Publisher : Overamstel Uitgevers
♣Release Date : 2017-03-13
✿Pages : 296
♠ISBN : 9789048825639
♬Available Language : English, Spanish, And French

READ NOW DOWNLOAD

📝Eileen Book Synopsis : 'Hier zijn we dan. Mijn naam was Eileen Dunlop. Nu ken je me. Ik was destijds vierentwintig jaar oud en had een baan als secretaresse in een particuliere jeugdgevangenis voor tienerjongens, waar ik zevenenvijftig dollar per week voor kreeg. Laten we het Moorehead noemen. Delvin Moorehead was een verschrikkelijke huisbaas die ik jaren later had, en het voelt toepasselijk om zijn naam te gebruiken voor zo'n plek. Over een week zou ik weglopen van huis en nooit meer terugkeren. Dit is het verhaal van mijn verdwijning.' Het zijn de vroege jaren zestig en de eenzame Eileen Dunlop leidt een uitzichtloos bestaan. Ze werkt in een jeugdgevangenis net buiten Boston en haar avonden bestaan uit het zorgen voor haar vader, een onverbeterlijke alcoholist. Eileen dagdroomt over een ontsnapping aan de sleur, en doodt de tijd met winkeldiefstal, het stalken van gevangenbewaarder Randy en haar vaders troep opruimen. Wanneer op Moorehead een nieuwe begeleider wordt aangenomen, kan Eileen geen weerstand bieden aan wat het begin lijkt van een mooie vriendschap. Haar affectie voor deze nieuwe vriendin Rebecca maakt haar uiteindelijk medeplichtig aan een misdrijf dat haar wildste fantasieën overstijgt. Deze choquerende, fascinerende en duistere debuutroman, verteld in de traditie van Shirley Jackson en het vroege werk van Vladimir Nabokov, introduceert een van de meest originele nieuwe stemmen in de hedendaagse literatuur.

📒Cold New World ✍ William Finnegan

♠Book Title : Cold New World
✍Author : William Finnegan
♛Publisher : Modern Library
♣Release Date : 2010-09-29
✿Pages : 448
♠ISBN : 9780307766144
♬Available Language : English, Spanish, And French

READ NOW DOWNLOAD

📝Cold New World Book Synopsis : New Yorker writer William Finnegan spent time with families in four communities across America and became an intimate observer of the lives he reveals in these beautifully rendered portraits: a fifteen-year-old drug dealer in blighted New Haven, Connecticut; a sleepy Texas town transformed by crack; Mexican American teenagers in Washington State, unable to relate to their immigrant parents and trying to find an identity in gangs; jobless young white supremacists in a downwardly mobile L.A. suburb. Important, powerful, and compassionate, Cold New World gives us an unforgettable look into a present that presages our future. A New York Times Notable Book of the Year A Los Angeles Times Best Nonfiction of 1998 selection One of the Voice Literary Supplement's Twenty-five Favorite Books of 1998 From the Trade Paperback edition.

📒Alles Houdt Op Te Bestaan ✍ Elizabeth Brundage

♠Book Title : Alles houdt op te bestaan
✍Author : Elizabeth Brundage
♛Publisher : Overamstel Uitgevers
♣Release Date : 2016-05-24
✿Pages : 496
♠ISBN : 9789048830114
♬Available Language : English, Spanish, And French

READ NOW DOWNLOAD

📝Alles houdt op te bestaan Book Synopsis : Het is 1979. Als George Clare op een winterse namiddag uit zijn werk komt, vindt hij thuis het levenloze lichaam van zijn vrouw. Zijn driejarige dochter zit in de hal en kan niet zeggen wie er verantwoordelijk is voor haar moeders dood. George wordt in het moordonderzoek direct aangemerkt als hoofdverdachte. Wat heeft zich in het huis afgespeeld? Welke geheimen hadden de Clares voor elkaar? Op subtiele wijze laat Brundage steeds meer doorschemeren over hun problematische huwelijk, hun relaties met vrienden en buren, en de gekwelde geschiedenis van de vorige bewoners van het huis. Alles houdt op te bestaan is door zijn Hitchcockiaanse suspense met elke pagina moeilijker weg te leggen. Op overdonderende wijze overtuigt Brundage met een bedwelmende roman die nog lang blijft nagalmen.

📒South Sea Idyls ✍ CHARLES WARREN STODDARD

♠Book Title : SOUTH SEA IDYLS
✍Author : CHARLES WARREN STODDARD
♛Publisher :
♣Release Date : 1873
✿Pages :
♠ISBN : UOMDLP:aan8768:0001.001
♬Available Language : English, Spanish, And French

READ NOW DOWNLOAD

📝SOUTH SEA IDYLS Book Synopsis :

📒The Overland Monthly ✍ Bret Harte

♠Book Title : The Overland Monthly
✍Author : Bret Harte
♛Publisher :
♣Release Date : 1875
✿Pages :
♠ISBN : HARVARD:HN72BL
♬Available Language : English, Spanish, And French

READ NOW DOWNLOAD

📝The Overland Monthly Book Synopsis :

♠Book Title : Zwaarden paarden en ziektekiemen
✍Author : Jared Diamond
♛Publisher : Spectrum
♣Release Date : 2013-02-06
✿Pages :
♠ISBN : 9789000319329
♬Available Language : English, Spanish, And French

READ NOW DOWNLOAD

📝Zwaarden paarden en ziektekiemen Book Synopsis : De ongelijkheid in de wereld verklaard Waarom hebben de Australische aboriginals niet de wereld veroverd? Of de Mexicaanse indianen of de Amerikaanse nomaden? Wat is bepalend voor de ontwikkeling van volkeren? Zijn dat genetische verschillen of spelen andere oorzaken een rol? Jared Diamond toont op toegankelijke wijze aan dat volkeren zich verschillend hebben ontwikkeld als gevolg van klimatologische en bacteriologische factoren. Genetische factoren blijken ondergeschikt. De ontwikkelde delen van de wereld hebben hun positie niet aan zichzelf, maar aan een speling van de natuur te danken. Diamond won met dit boek, waarvan meer dan 20.000 exemplaren zijn verkocht, de Pulitzer Price. 'Jared Diamond heeft een boek met een enorme reikwijdte geschreven (...) een van de belangrijkste en meest lezenswaardige werken die over de geschiedenis van de mensheid geschreven zijn.' Nature Jared Diamond is hoogleraar fysiologie aan de University of California in Los Angeles. Hij verricht onderzoek op het terrein van de evolutionaire biologie en is bekend als auteur van populair-wetenschappelijke boeken. Wereldwijd werden van deze megabestseller ruim een miljoen exemplaren verkocht.

♠Book Title : Overland Monthly and Out West Magazine
✍Author :
♛Publisher :
♣Release Date : 1870
✿Pages :
♠ISBN : UCAL:B4073279
♬Available Language : English, Spanish, And French

READ NOW DOWNLOAD

📝Overland Monthly and Out West Magazine Book Synopsis :